Outdoor Cooking
Deze inspirerende workshop "Outdoor Cooking" is een bijzondere teamervaring. Met ingrediënten uit de natuur, een kampvuur en verse, biologische ingrediënten maak je samen met je team een verrassende en gezonde maaltijd klaar. Op één van onze inspiratie-locaties of een locatie naar keuze ga je heerlijk in de buitenlucht aan de slag. Buiten koken zonder de gebruikelijke hulpmiddelen, maar met alle producten die de natuur ons biedt. Puur, vuur en natuur, een unieke ervaring!
Buiten koken met ingrediënten uit de natuur
Elementen die centraal staan tijdens deze workshop zijn goed eten, buiten-beleving, authenticiteit, passie en duurzaamheid. De culinaire invulling van het programma bestaat uit duurzame en biologische producten. Er kan worden gezocht naar eetbare producten uit de natuur en desgewenst kennisgemaakt worden met het echte superfood. Er wordt gezamenlijk een heerlijke, verse maaltijd bereid boven het houtvuur, met behulp van een hooikist, tajiine en/of rookoven. Uiteraard gebeurt dit alles onder deskundige begeleiding, maar altijd met de nodige ruimte voor de mens en de relatie binnen het team. Op deze wijze samen buiten koken is een teamversterkende ervaring, waar ongetwijfeld nog lang over nagepraat zal worden.
Open vuur, rookovens en hooikisten
Er wordt op authentieke wijze gekookt, met open vuur, hooikisten, ketels en rookovens. Koken met rook & vuur betekent onthaasten, een gevoel van vakantie. Je bent lekker buiten bezig, in de vrije natuur. De mooie omgeving van onze zorgvuldig geselecteerde buiten-locaties geeft een extra dimensie aan deze unieke workshop.
Genieten van verse, biologische streekproducten
Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met seizoensgebonden biologische producten. De superverse ingrediënten worden verwerkt in verrassende recepten. Uiteraard krijg je een aantal lekkere recepten van ons mee naar huis. Deze workshop biedt een unieke ervaring die niet te vergelijken is met een gewone kookworkshop. Het buiten werken met open vuur en verse producten uit de natuur staat garant voor een unieke buiten-beleving. Alle zintuigen worden geprikkeld, het wordt een ervaring die je niet snel zal vergeten.
Eetbare planten en superfoods
De workshop Outdoor-Cooking kan desgewenst aangevuld worden met een natuurwandeling waarbij gezocht wordt naar eetbare planten. Je leert minimaal 10 soorten eetbare planten te onderscheiden en herkennen en natuurlijk worden deze planten gebruikt bij de bereiding van de maaltijd. We kunnen ook een aanvullende workshop Superfood verzorgen. Je leert het oerhollandse superfood kennen, welke direct in je eigen thuis-omgeving te vinden is. Je krijgt hierbij informatie over de risico’s, voordelen en kracht van het nederlandse superfood. Met zorg worden bladeren, bloemen, zaden en wortels geplukt van wilde planten, je ruikt, voelt, proeft en beleeft de natuur. Voor de echte avonturiers staan er meelwormen en sprinkhanen klaar...
Spannende vuurcompetitie
Outdoor cooking kan uitstekend gecombineerd worden met een spannende vuurcompetitie. De workshop start met het zoeken naar hout en brandbaar materiaal in de natuur. Vervolgens wordt er vuur gemaakt zonder de gebruikelijke hulpmiddelen. Wie lukt het om als eerste het vuur hoog op te stoken en deze spannende competitie te winnen?
Respect voor mens en milieu
De natuur is erg belangrijk en we willen hier verantwoord mee omgaan. Daarom wordt de keuze voor ingrediënten bewust gemaakt en wordt er niet voor niets geplukt. De ingrediënten die we meenemen zijn bij voorkeur biologisch en fairtrade. We proberen het gebruik van middelen zoveel mogelijk te beperken tot de belangrijkste middelen. Er zijn ruim voldoende ingrediënten voor een voedzame en gezonde maaltijd, waarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van producten van het seizoen. Koken met al het goede dat de natuur ons biedt en genieten van goed en gezond eten waarbij respect voor mens en natuur niet vergeten wordt.
Outdoor cooking als teambuildingactiviteit
Omdat er tijdens het samen koken automatisch een verbinding ontstaat tussen de deelnemers, is het programma zeer geschikt voor netwerkdagen en teamuitjes. Daarnaast is het outdoor koken ook in te zetten als onderdeel van een training gericht op leiderschap, samenwerking en communicatie.
Prijs vanaf: €55,00 per persoon. Deze vanafprijs geldt bij 50 personen. Mocht u met minder personen zijn dan kunnen wij vrijblijvend een op maat gemaakte offerte voor u opstellen.
Duur: Het programma duurt tussen de 3 en 5 uur. Het menu en de inhoud van het programma wordt in overleg samengesteld.
Deze vergaderbreak wordt verzorgd door Buitenbusiness.nl.